Mednarodni sejem Okusov GASTexpo 2022

V času od 23. do 26. marca 2022 smo se udeležili 15. jubilejnega sejma Okusov GASTexpo 2022, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Gre za vodilni sejem v regiji s področja Ho-Re-Ca s 15.000 obiskovalci, pretežno poslovnežev s področja Slovenije in tujine kot so Hrvaška, Srbija, Italija, Avstrija in drugih držav ter nudi razstavljavcem in poslovnim obiskovalcem mednarodno poslovno priložnost. Predstavljeni so bili trendi, tehnološke inovacije in smernice, ki jim bo gastronomija in hotelirstvo sledilo v letu 2022. V sklopu sejma so potekale raznovrstne delavnice točenja piva, priprave pizz, slaščic, kruha, riža, testenin.

Na razstavnem prostoru Kmetijske zadruge Metlika ste lahko preizkušali najboljše pizze, testenine, ocvrte jedi izpod spretnih rok italijanskega kuharja ter belokranjske mesnine in odlična vina Vinske kleti Metlika.

Sejem je potekal v znamenju tekmovanja za NAJ PICOPEKA Slovenije, kjer ste lahko svoje brbončiče razvajali s slastnimi pizzami. NAJ PICOPEK Slovenije je postal Jan Lever iz okrepčevalnice Cimešter, Grad, Prekmurje.

Mednarodni sejem Okusov GASTexpo 2022

Mednarodni sejem Okusov GASTexpo 2022