Kooperacija

Pogodbeno sodelujemo s člani zadruge in ostalimi pogodbeniki na področjih vinogradništva, sadjarstva, živinoreje in poljedelstva.

KZ Metlika želi povečati sodelovanje z rejci, pridelovalci in proizvajalci kmetijskih proizvodov na območju Bele krajine, zato vabimo zainteresirane za sodelovanje, da se oglasijo v Kmetijski zadrugi Metlika z.o.o., Cesta XV. brigade 2, 8330 Metlika.

Zagotavljamo kvaliteten odkup in redno plačilo.
 

VODJA KOOPERACIJE
Stanislav Muhič
tel: (0)7 363 71 91, 041 693 213

 

Odkup grozdja

Odkupujemo grozdje od vinogradnikov s področja Bele krajine, s katerimi imamo sklenjene pogodbe o trajnem proizvodnem sodelovanju. Letno odkupimo 400 ton grozdja, od tega približno pol belih in pol rdečih sort.

Poleg odkupa imamo tudi lastno pridelavo grozdja na 26 ha vinogradniških površin.

Vse grozdje predelamo v naši vinski kleti.

 

Pitanje goveda

Za člane zadruge in ostale rejce organiziramo pogodbeno pitanje mladega goveda na področju Bele krajine in po dogovoru tudi na ostalih področjih Slovenije ter na obmejnem področju Hrvaške. Teleta za pitanja nabavljamo predvsem iz Češke, Slovaške, Poljske in Madžarske, manjši delež pa tudi v Sloveniji.

 

Odkup mleka

Odkupujemo mleko od članov zadruge na območju občine Metlika. Letno odkupimo 250.000 litrov mleka, ki ga prodamo v Ljubljanske mlekarne. Proizvajalcem mleka nudimo svetovanje.

 

Odkup sadja in zelenjave

Odkupujemo vse vrste zelenjave, krompir in ostale poljske pridelke od lokalnih pridelovalcev. Odkupujemo tudi lokalno pridelano sadje. 

Odkupljeno zelenjavo prodamo preko lastne maloprodaje in programa oskrbe gostinstva.

 

Odkup žit

Odkupujemo ječmen, pšenico, koruzo in ostala žita.