MASTERCLASS – SKRIVNOSTI OLJČNEGA OLJA

 

📅Ponedeljek, 7. april 2025, ob 18. uri

📍 NIX event venue, Dobrave 1, Trzin

👉 Prijavite se TUKAJ.

Znate prepoznati kakovostno oljčno olje? Kako obogatiti jed s kakovostnim oljčnim oljem?

Pridružite se nam na kulinaričnem doživetju, kjer bomo raziskovali, okušali in pripravljali jedi z oljčnim oljem. Skupaj s predstavnikom iz podjetja Olitalia (blagovna znamka olja št. ena po izboru italijanskih chefov) smo za vas pripravili vodeno degustacijo oljčnega olja. Izkušnjo okušanja bomo nadaljevali z vrhunskim italijanskim chefom Ignaziem Brancatom*, ki bo z nami delil svoje izkušnje v pripravi jedi v povezavi z oljčnim oljem.

🎯 Ko kapljica olja spremeni jed - kaj vam bo prinesel Masterclass?
Kako prepoznati kakovostno oljčno olje – ključni znaki kakovosti, degustacija, raznoliki okusi in arome ter praktični nasveti.
Masterclass priprava jedi s chefom Ignaziom Brancatom - predstavitev priprave jedi. Chef bo za vas pripravili tri jedi (testenine, ribo in meso).
Food pairing: katero oljčno olje uporabiti pri različnih jedeh. Popolne kombinacije za meso, ribe, testenine.
Skrivni recept – presenetljiva uporaba balzamičnega kisa v kulinariki.
Degustacija vin in mreženje – izmenjava izkušenj in druženje s chefom Ignaziem Brancatom. Degustacija vin 1909 Prestige in Jurius.
Darilo za vse udeležence dogodka.

Masterclass bo potekal v ponedeljek, 7. 4. 2025, ob 18. uri, na lokaciji NIX event venue, Trzin, Dobrave 1. Zaključek dogodka bo predvidoma ob 21. uri.

Ne zamudite priložnosti, da nadgradite svoje kulinarične veščine in se naučite, kako izkoristiti vrhunsko sestavino za popolne jedi!

Število mest je omejeno. Prijavite se lahko pri svojem predstavniku ali preko povezave.

Lepo vabljeni,

Ekipa KZ Metlika

* Chef Ignazio ima bogate izkušnje z delom v kuhinji, vodenjem in kulinaričnim svetovanjem tako v Italiji, kot tudi v tujini (Nemčija, Švica in Anglija). V svoji dosedanji karieri je deloval na številnih področjih kulinarike - kot vodja in lastnik restavracije, kot glavni kuhar v kar nekaj hotelih, pa tudi kot trener in kuharski svetovalec. Je tudi član italijanske zveze kuharjev F.I.C., od leta 2017 pa sodeluje s podjetjem Olitalia.

 

MASTERCLASS – SKRIVNOSTI OLJČNEGA OLJA